SKLEP@MANIU-STORE.PL
INFOLINIA:
600290797
w godz 8-20
- Przystawka do pierogów Ravioli maszynki do makaronu Marcato Atlas 150249,00 zł
- Przystawka do spaghetti maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 nitka 2mm159,00 zł
- Przystawka do Capellini maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 nitka 1mm159,00 zł
- Przystawka do Pappardelle maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 wstążka 10mm159,00 zł
- Przystawka do Bigoli maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 nitka 3,5mm159,00 zł
- Przystawka do Lasagnette maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 wstążka 10mm159,00 zł
- Przystawka do Vermicelli maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 nitka 1mm159,00 zł
- Przystawka do Linguine maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 wstążka 3,5mm159,00 zł
- Przystawka do Chitarra maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 nitka 2mm159,00 zł
- Przystawka do Trenette maszynki do makaronu Marcato Atlas 150 wstążka 3,5mm159,00 zł
Przystawka do Ravioli maszynki do makaronu Marcato Atlas 150
Jeśli już tu dotarłeś i czytasz te słowa :) utwierdź się w przekonaniu, że przedmiot który właśnie oglądasz na fotografii to nic innego jak oryginalny Europejski wyrób znanej i renomowanej firmy:
MARCATO
Opis przedmiotu:
Przystawka do RAVIOLI
Pasuje do modelu Atlas 150mm oraz Atlas motor
Szerokość robocza 150mm
Ustawienie grubości wałkowanego ciasta na maszynce dla tej przystawki nr 6
Produkt nowy w fabrycznym opakowaniu producenta
Nie jest to produkt z marketu. Tu nic się nie urwie i nie zardzewieje.
Waga 1,4kg.
Gatunek I
Oryginalny wyrób wyprodukowany we Włoszech!!!
Nie wspieraj szarej strefy u nas paragon lub fvat do każdego zakupu.
Liczba opinii: 1
Data dodania: 27 June 2021
Znacząco przyśpiesza robienie ravioli w stosunku do robienia ich na tablecie (formie) do ravioli. O prędkości klejenia za pomocą ręcznego stempla (wykrojnika) nawet nie wspominam. Procedura jest banalnie prosta (przed użyciem należy koniecznie obejrzeć filmik udostępniony przez Marcato), ale trzeba pamiętać o kilku istotnych sprawach: ciasto wałkujemy na idealny prostokąt - będzie dużo mniej strat. Możemy użyć ciasta nieprzesuszonego, zaraz po rozwałkowaniu ale stronę, która będzie dotykać plastykowych wałków OBFICIE podsypujemy - w przeciwnym razie przyklei się do wałków i ravioli podrą się przy próbie ich odklejenia. Strony, która będzie przylegać do farszu NIE podsypujemy - jeśli ciasto nie leżało długo, to świetnie się sklei i nie wymaga żadnego smarowania czy spryskiwania w tym celu. Gotowy bryt pierożków podsypujemy i przesuszamy z OBU stron - łatwo się dadzą podzielić palcami wzdłuż "perforacji" przed wrzuceniem na wrzątek. Farsz powinien być dobrze rozdrobniony. Jeśli zawiera większe kawałki albo długie włókna i coś takiego dostanie się w miejsce klejenia, to albo ciasto się nie sklei, albo trudno potem będzie rozdzielić poszczególne ravioli. Przystawkę napędzamy korbką, nie silnikiem! Sprawdzałem też przystawkę na cieście na ravioli ze strony marcato.it Ciasto "3x250" (250g mąka 500, 250g semolina, 5 jajek dopełnionych do 250g wodą). Ciasto do maszynki świetne, dobrze się wałkuje, dobrze skleja w przystawce i nie rozkleja w gotowaniu. Trudno je rozgotować, dla mnie jednak trochę za twarde. Cena przystawki wygórowana, ale dam 5, bo ułatwia życie.
Ocena: 5/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Włochy
Campodarsego
Via Rossignolo, 12
35011
info@marcato.it
+39049920098
Polska
Białystok
Andrukiewicza 11/14
15-204
sklep@maniu-store.pl
600290797