SKLEP@MANIU-STORE.PL
HERMAN_KOSZALEK@O2.PL
INFOLINIA:
600290797
w godz 8-20
- Kawiarka zaparzacz Venus 6 BIALETTI INDUKCJA NOWA142,00 zł
- Kawiarka zaparzacz Venus 10 BIALETTI INDUKCJA nowa wersja
209,00 zł195,00 zł - Kawiarka zaparzacz Venus 4 INDUKCJA BIALETTI wersja II129,00 zł
- Uszczelki Uszczelka x3 do Kawiarek BIALETTI w rozm 3 fil ALU Moka Express Fiammetta16,99 zł
- Kawiarka zaparzacz klasyczny MOKA EXPRESS 6 fil BIALETTI112,00 zł
- Uszczelki Uszczelka x3 do Kawiarek BIALETTI w rozm 6 fil ALU Moka Express Dama20,00 zł
- Uszczelka do Kawiarek BIALETTI w rozm 4 fil STAL22,00 zł
- Kawiarka zaparzacz klasyczny MOKA EXPRESS 3 fil Bialetti89,00 zł
- Uszczelka silikon do Kawiarek BIALETTI 10 fil28,00 zł
- Miarka nierdzewna do kawy stal 7gr12,99 zł
- Filtry zapasowe 350szt do Zaparzecza Aeropress24,00 zł
- Krzyżak na gaz do kuchenek12,99 zł
Przystawka do Ravioli maszynki do makaronu Marcato Atlas 150
Jeśli już tu dotarłeś i czytasz te słowa :) utwierdź się w przekonaniu, że przedmiot który właśnie oglądasz na fotografii to nic innego jak oryginalny Europejski wyrób znanej i renomowanej firmy:
MARCATO
Opis przedmiotu:
Przystawka do RAVIOLI
Pasuje do modelu Atlas 150mm oraz Atlas motor
Szerokość robocza 150mm
Ustawienie grubości wałkowanego ciasta na maszynce dla tej przystawki nr 6
Produkt nowy w fabrycznym opakowaniu producenta
Nie jest to produkt z marketu. Tu nic się nie urwie i nie zardzewieje.
Waga 1,4kg.
Gatunek I
Oryginalny wyrób wyprodukowany we Włoszech!!!
Nie wspieraj szarej strefy u nas paragon lub fvat do każdego zakupu.
Liczba opinii: 1
Data dodania: 27 June 2021
Znacząco przyśpiesza robienie ravioli w stosunku do robienia ich na tablecie (formie) do ravioli. O prędkości klejenia za pomocą ręcznego stempla (wykrojnika) nawet nie wspominam. Procedura jest banalnie prosta (przed użyciem należy koniecznie obejrzeć filmik udostępniony przez Marcato), ale trzeba pamiętać o kilku istotnych sprawach: ciasto wałkujemy na idealny prostokąt - będzie dużo mniej strat. Możemy użyć ciasta nieprzesuszonego, zaraz po rozwałkowaniu ale stronę, która będzie dotykać plastykowych wałków OBFICIE podsypujemy - w przeciwnym razie przyklei się do wałków i ravioli podrą się przy próbie ich odklejenia. Strony, która będzie przylegać do farszu NIE podsypujemy - jeśli ciasto nie leżało długo, to świetnie się sklei i nie wymaga żadnego smarowania czy spryskiwania w tym celu. Gotowy bryt pierożków podsypujemy i przesuszamy z OBU stron - łatwo się dadzą podzielić palcami wzdłuż "perforacji" przed wrzuceniem na wrzątek. Farsz powinien być dobrze rozdrobniony. Jeśli zawiera większe kawałki albo długie włókna i coś takiego dostanie się w miejsce klejenia, to albo ciasto się nie sklei, albo trudno potem będzie rozdzielić poszczególne ravioli. Przystawkę napędzamy korbką, nie silnikiem! Sprawdzałem też przystawkę na cieście na ravioli ze strony marcato.it Ciasto "3x250" (250g mąka 500, 250g semolina, 5 jajek dopełnionych do 250g wodą). Ciasto do maszynki świetne, dobrze się wałkuje, dobrze skleja w przystawce i nie rozkleja w gotowaniu. Trudno je rozgotować, dla mnie jednak trochę za twarde. Cena przystawki wygórowana, ale dam 5, bo ułatwia życie.
Ocena: 5/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.